TuukkaVirtaperko1

Ruoan ruokuuden sellaisuudesta

Kyllä siellä leipäjonoakatemiassa opitaan kaikki tarpeellinen, mikä tehtiin minulle selväksi jo ylioppilaskirjoituksissa: kirjoita ruoasta. Sillähän sinä humanisti eloonjäämisesi takaat. Ymmärtäisit hölmö jo että on juhlan paikka kun saat kirjoittaa siitä, mitä myöhemmällä kirjoittelemisellasi vain ammatillisesti tavoittelet mutta mitä kirjoituksesi sinänsä ei tule koskaan olemaan.

Meidät kaikki on pakoitettu opettautumaan turvautumaan toisiimme siitä syystä että olemme hyviä ja se on siksi turvallinen teko tehdä. Tämä aiheuttaa jatkuvaa euforiaa kaikille. Loppujen onkin sitten mentävä töihin.

Koska presidentti on työ, Suomi on varmasti saavuttanut jotain sillä että käyttöliittymän ohjelmoiminen on jotenkin vaikeaa. Jos joku on käyttöliittymäohjelmoija, hänhän voi sanoa ihan mitä tahansa, ja sitten muut nyökyttelevät ja selän takana sympaattisesti sanovat toisilleen: "Hänellä on vähän vaikeaa. Hänhän on käyttöliittymäohjelmoija."

Vaikeuksien syy on yhtä sympaattinen kuin niiden kantaja, joka on itse omasta vapaasta tahdostaan poiminut kannettavakseen vaikeuksia, jotka olisi aivan hyvin voinut jättää siihen tien laitaan mistä ne löytyivät, ja jotka hän epäonnistui jättämään siihen paikkaan, ja joista on siksi tullut hänen syytään, vaikka kuka tahansa olisikin voinut ne poimia.

Kyllä suomalainen huippuosaaminen taataan sillä että jos jotain tekee hyvin niin rangaistukseksi viedään kerjuulle! Sitten kaikki kiinnittävät huomiota hyväntekijään, suopeasti, sillä tämän alennustila on ainoa tunnettu suojakeino suunnatonta farkkukankaankin lävistävää hevosen ja hevosmuurahaisen epäsikiön tuntemaa kateutta vastaan. Nyt on naiset taas ihan tiramisut poskilla kun ei kukaan taaskaan keksinyt mitä Tuukka söisi, mutta on tärkeää huomauttaa leikkisästi, että kaikkein vähiten Tuukka itse.

Ja vääristävien puhelimien tietotoimistolle minulla on sellainen ilmoitusluontoinen asia että jos ei lapsena saanut kotona selkäänsä niin nälkä vituttaa. Senkin voi sitten siellä leipäjonossa oppia jos oli niin huono lapsuus ettei lätty lätissyt niin että korvissa soi. Sitten kirpparilta ostaan uus pipo.

Onneksi meillä Suomessa on aina tiedetty, että huippusuorittaminen ja köyhyydestä johtuvan nälän aiheuttama depressio kulkevat käsi kädessä, eikä elintaso kerta kaikkiaan ole millään tavalla perinnöllistä. Vai pitääkö taas mennä tekemään pari tulonsiirtoa terapeutille että kehtaisi nähdä nälkää kun muuten ei uskalla?

Älä ainakaan anna sille terapeutille mitään papereita, jotka kertovat sinusta. Kädet silläkin on ja mahtaa jätkä olla puutteessa. Siihen voi olla syytä varautua vaikkei olisikaan. Sitten voikin tehdä niinkuin Euroopan Unioni ja käydä kahdella terapeutilla yhtä aikaa niin että valittaa aina siitä toisesta terapeutista. Ikiliikkuja.

Julkisilla kun elelet ja olet elostelevinasi niin kyse onkin sitten jostain ihan muusta. Kyse on siitä puhutko kanslistin vai sairaanhoitajan kanssa. On siinä hieno uraputki. Ei ole niin hieno kuin tuo ja jos jotain parempaa on, siitä tuskin kannattaa mainita. Voi nimittäin olla että se pitäisi mainitsemisen jälkeen syödä, oli se mikä hyvänsä, jotta ei sitten voisi valittaa enää nälästäkään. Ei voisi valittaa mistään. Hiljaa pitäisi olla.

Ohjelmoinnin suhteen ei päde se yleinen lainalaisuus, joka pätee jokaiseen muuhun asiaan. Eli se että hyvin yritetty on vähintään yhtä hyvä kuin onnistuminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset